HAJUNPOISTO

Otsonigeneraattorin takan oleva tekniikka on hyvin yksinkertainen. Otsonia tuotetaan aggregaatin kautta, joka muuntaa hapen otsoniksi. Kemikaaleja ei tarvita ja prosessi on siksi täysin ympäristöystävällinen. Otsoni on luonnollinen alkuaine, jota esiintyy etenkin ukkosen aikana. Otsoni on myös monelle tuttu termi ilmakehän otsonikerroksen takia, joka suojaa maapalloa haitallisilta UV-säteiltä. Harvemmat ihmiset ehkä tietävät, että otsoni on myös uskomattoman tehokas epämiellyttävien hajujen puhdistamisessa ja poistamisessa.

Tästä syystä otsoni poistaa pahan hajun

Kun otsonigeneraattori käynnistetään, se alkaa muuntamaan happea otsoniksi. Otsoni puolestaan hyökkää läsnä olevia molekyylejä vastaan, jolloin hajut neutralisoituvat ja häviävät kokonaan. Otsoni paikantaa kaikki läsnä olevat bakteerit, homeitiöt ja muut vastaavat tuhoten näiden soluseinämät, jolloin ne eivät voi enää lisääntyä. Tällä tavalla homeet ja bakteerit kuolevat nopeasti eivätkä enää leviä. Tavallinen otsoniton ilmanpuhdistin pystyy korvaamaan huoneilman poistaen hajut väliaikaisesti, mutta ne palaavat myöhemmin takaisin. Bakteerit tappavan otsonin ansiosta, hajut eivät palaa takaisin eikä home leviä.

Yleisimmät syyt otsonipuhdistuksen tarpeeseen ovat home ja savunhaju. Molemmissa tapauksissa otsoni suorittaa syväpuhdistuksen. Pinnalliset tahrat joutuu todennäköisesti puhdistamaan manuaalisesti, esimerkiksi näkyvät homealueet tai tulipalon jälkeinen noki. Bakteerit ja homeitiöt kuitenkin kuolevat kokonaan otsonin avulla ja siksi haju katoaa kokonaan.

Käytä otsonigeneraattoria oikein

Kun aiot käyttää otsonigeneraattoria hajunpoistoon ja ilmanpuhdistukseen, lue ensin ohjeet huolellisesti. Varmista, että generaattori voi lukea tilaa ja säätää otsonin määrää tarpeen mukaan ja tunnistaa, milloin haju on kadonnut ja laite sammuu. Koska otsoni on haitallista hengittää, älä pidä generaattoria päällä enemmän kuin on tarpeen. Se voi myös vahingoittaa tekstiilejä ja muita materiaaleja, jos se on päällä liian pitkään.

Aseta generaattori korkeaan paikkaan puhdistettavassa tilassa ja mieluiten mahdollisimman lähelle hajun lähdettä. Koska otsoni on ilmaa raskaampaa, kaasu putoaa alaspäin. Jos generaattori jää liian matalalle, kaasu ei välttämättä pysty puhdistamaan kunnolla koko huonetta.

Kun laite on päällä, on tärkeää pitää ovet ja ikkunat suljettuna äläkä oleskele huoneessa enempää kuin on tarpeen. Lapset ja lemmikit on aina pidettävä pois tilasta, jossa otsonigeneraattori on käynnissä, jotta otsoni ei vahingoita heitä.

Otsonin muut käyttötarkoitukset

Ruotsin ympäristönsuojeluviraston mukaan otsoni on paras tapa puhdistaa vesi kemikaaleista ja lääkkeistä. Myös siinä otsoni toimii puhdistavalla tavalla ja se on ympäristöystävällinen keino puhdistaa vesi haitallisista aineista. Vedessä olevat lääkkeet ja kemikaalit ovat olleet ongelmana jo kauan, johtuen pääasiassa siitä, että viemäreihin ja wc:stä huuhdotaan alas aineita, jotka sinne ei kuulu. Ruotsin ympäristönsuojeluvirasto on tullut siihen tulokseen, että otsonin avulla vesi voidaan puhdistaa ekologisesti ja turvallisesti, mutta myös erittäin tehokkaasti. Otsonipuhdistuksesta on siis enemmänkin hyötyä kuin vain hajujen ja homeen poistaminen.