Viisi syytä, miksi kannattaa käyttää otsonia ilman- ja hajunpuhdistimena

Otsoni on molekyyli, jonka pystyy haistamaan ilmassa ukkosen jälkeen. Se on eräänlaista happea, joka kuitenkin eroaa hengittämästäsi hapesta. Tiedätkö raikkaan, puhtaan hajun ilmassa sateen jälkeen? Se on otsonin voimakasta molekyyliä, jota ukkosen tuottama sähkö vetää ilmakehästä.

Otsonia käyttävät ilmanpuhdistimet voivat helpottaa astma- ja allergiaoireita, mutta niitä käytetään pääasiassa voimakkaiden ja pinttyneiden hajujen poistamiseen. Katso viisi syytä, miksi otsoni on hyödyllinen hajunpoistoon ja ilmanpuhdistukseen.

Otsonipuhdistuksen hyödyt

  1. Vaivaton. Otsonimolekyylit ovat erittäin tehokkaita ja helppoja käyttää voimakkaiden kemikaalien ja hajujen puhdistamiseen ja poistamiseen.
  2. Otsoni on ratkaisu vaikeisiin ja pinttyneisiin vahvoihin hajuihin. Otsonilla voi esimerkiksi tehokkaasti poistaa tupakan hajun autosta, homeen hajun kotoa tai kesämökkiin unohtuneiden ruoanjätteiden hajun.
  3. Otsoni tuoksuu itse erittäin raikkaalle, kuten klassiset ilmanpuhdistimet. Raikkaan tuoksun ja tehokkaan hajunpoiston ansiosta laite houkuttaa monia, jotka kaipaavat ilman- ja hajunpuhdistusta.
  4. Nopeavaikutteinen. Usein otsonikäsittelyssä menee vain 10-60min, kunnes vahva haju on kadonnut ja useimmiten tämä tapahtuu nopeasti.
  5. Hintansa veroinen. Säästä itseltäsi vaivaa ja kustannuksia, sillä sinun ei tarvitse enää repiä tekstiilejä tai kipsilevyjä auki eikä palkata kalliita siivousyrityksiä kotiisi.

Otsoni koostuu happimolekyyleistä. Happityyppi, jonka parhaiten tunnemme, on hengittämämme happi eli dioksidi ”O2”, joka koostuu kahdesta happimolekyylistä (teknisesti ottaen emme siis hengitä yksittäisiä happimolekyylejä vaan dioksideja).

Otsoni koostuu yksinkertaisesti kolmesta happimolekyylistä eli ”O3”.

Tieteelliseltä nimeltään otsoni on trioksidi. Tämä kolmas happimolekyyli on epävakaa ja sillä on vain löysä yhteys kahden muun molekyylin kanssa. Siksi se tarttuu helposti kiinni epäpuhtauksiin, erityisesti voimakkaan hajuisiin saasteisiin, kuten savuun. Se voi myös tarttua viruksiin, bakteereihin, homeitiöihin ja orgaanisiin aineisiin. Kun tämä on tarttunut aineeseen, tämä hajoaa. Tämän kyky kiinnittyä muihin molekyyleihin, kuten savuun ja muihin hajuihin, mahdollistaa otsonin tehokkaan puhdistus- ja hajunpoistokyvyn sisätiloissa.

Otsonigeneraattori sopii täydellisesti sinulle, joka haluaa päästä eroon epämiellyttävistä hajuista kotona, toimistolla, tupakointitilassa tai lemmikkien alueella, kellarissa, autossa, veneessä tai ravintolassa ja baarissa. Tehokas vaikutusaika on noin 10-60min tilasta riippuen. Varmista kuitenkin, että tilassa ei ole ihmisiä tai lemmikkejä ennen käsittelyn aloitusta. Kun otsonikäsittely on ohi, odota 30 minuuttia, ennen kuin palaat huoneeseen.

Yksityishenkilöille suositellaan OZ5000-otsonigeneraattoria. Tämä pystyy kattamaan sopivasti tilat 120 m2 asti ja on helppokäyttöinen sekä tehokas.

Ammattialisille suositellaan OZ10K PRO-otsonigeneraattoria. Maksimiteho on 10 000mg tunnissa. Sopii pinta-alaltaan jopa 200 m2 tiloihin.