Mikä otsonigeneraattori on

Otsonigeneraattori on yksi markkinoiden tehokkaimmista ilmanpuhdistimista. Niitä käytetään pääasiassa sisätilojen puhdistamiseen vahvoista ja pinttyneistä pahoista hajuista, joita ei pysty poistamaan muilla keinoin. Nämä voivat olla home, hiki, tupakka, kosteusvauriot, savu, ruoka, jäte ym. Valitettavasti on olemassa monia hajuja, jotka tarttuvat seiniin, tekstiileihin ja muihin materiaaleihin hyvinkin nopeasti ja jotka eivät lähde pois edes pesussa. Tällöin otsoni on erittäin tehokas kaasu, joka poistaa nopeasti kaikki hajut ja palauttaa kaiken seinistä tekstiileihin taas neutraalin tuoksuisiksi.

Kuinka otsoni toimii ilmanpuhdistuksessa?

Otsonigeneraattori on otsonilla toimiva tehokas ilmanpuhdistin. Sen käyttö on todellisuudessa naurettavan helppoa, koska se tekee kaiken itse. Asetat vain otsonigeneraattorin tilaan tai kohteen viereen, jossa haluat puhdistaa ilman tai poistaa pahan hajun. Sitten paina napista laite päälle ja jätä rauhaan muutamaksi tunniksi. Hajunpoiston kesto riippuu tilan koosta ja hajuhaitan vakavuudesta, mutta yleensä muutama tunti riittää. Sijoita generaattori mahdollisimman lähelle hajunlähdettä tai hometta, jotta saat tehokkaimman vaikutuksen. Otsonigeneraattorin ollessa päällä, ketään ei saa olla samassa tilassa.

Generaattorin prosessi muuntaa ilmassa olevan hapen otsoniksi, jota kutsutaan aktiiviseksi hapeksi. Aktiivinen happi hyökkää molekyyleihin, mikä neutraloi huoneen hajut. Ne hyökkäävät myös homeitiöihin ja bakteereihin, jolloin hajunlähde myös poistuu. Tällä tavoin hajuhaitta ei palaa takaisin lähteen kuollessa tai kadotessa lopullisesti.

Onko otsoni vaarallista?

Otsonin reipas hengittäminen voi olla vaarallista, joten siksi et voi oleskella liian kauaa samassa huoneessa otsonigeneraattorin käydessä. Vähän aikaa samassa huoneessa oleminen ei ole vaarallista, mutta kannattaa ottaa tavaksi pitää etenkin lapset ja lemmikit poissa generaattorin luota. Otsoni voi myös vahingoittaa herkkiä huonekaluja ja ruukkukasveja, joten ne kannattaa myös siirtää ennen generaattorin käynnistystä. Jos haluat puhdistaa huonekaluja ja tekstiilejä, on tärkeää lukea kyseisen puhdistustyypin asetukset. Jos otsoni vaikuttaa näissä liian kauan, ne voivat vaurioitua, mutta on myös mahdollista poistaa näistä hajut lyhyemmällä käymisajalla. Lue aina käyttöohjeet ennen käytön aloittamista varmistaaksesi, ettei kukaan tai mikään vahingoitu otsonipuhdistuksen aikana.

Otsonikaasua on luonnostaan ilmakehässä, joten se ei ole hengenvaarallista. Toisaalta liian korkealla pitoisuudella voi olla haitallinen vaikutus ihmisiin, mutta tämä periaatteessa edellyttää hengittämistä pitkään suoraan otsonigeneraattorista. Otsonilla on erittäin lyhyt puoliintumisaika, joten se ei leviä kauas eikä pysy ilmassa pitkään, jonka vuoksi on täysin turvallista olla samassa tilassa otsonigeneraattorin sammuttua.