Poista vanhan talon haju

Vanhan talon haju:

Sinäkin tiedät sen hajun, eikö niin? Se haju, johon törmäät aina vanhoissa taloissa ja kodeissa. Se on se outo vanha ja ummehtunut haju. Mikä tämä outo haju on? Ja mikä tärkeintä: Kuinka sen saa pois vanhasta talosta?

Vanhoissa homeisissa taloissa yhdistyy usein kolme asiaa: huono ilmanvaihto, korkea kosteustaso ja pimeät nurkat. Nämä tekijät tekevät vanhasta talosta otollisen kasvualustan homeelle, mikä on yksi tärkeimmistä syistä, josta vanhan talon haju johtuu.

Haju ei ole itsessään hometta. Hajut koostuvat homeen haihtuvista orgaanisista yhdisteistä, jotka ovat kemikaaleja, joita syntyy homeen elinkaaren tietyssä vaiheessa ja hetkellisesti tuottavat luontaisesti riittävän vahvan hajun, jotta voit sen itse haistaa.

Hyvä uutinen on, että tämä haju ei sinänsä ole terveysongelma, mutta on kuitenkin häiritsevä haju vanhoihin taloihin tuleville ihmisille.

Kuinka hajusta pääsee eroon?

Jo ikkunan avaaminen ja talon tuuletus auttaa usein tässä vaiheessa.

Jos talossasi on kellari tai ullakko, joka on yleensä kosteahko, ilmankuivaajasta voi olla apua. Tarkista kuitenkin aina seinien kosteus, jotta olet varma ettei keittiössä, kylpyhuoneessa tai WC:ssä ei ole vuotoja. Jos siellä on kosteutta tai vuotoja, ammattilaisen on korjattava nämä välittömästi, jottei talo vahingoitu enempää.

Muita pahan hajun aiheuttajia voivat olla huonekalut, kuten vanha pehmustettu sohva tai vanhat matot. Kaikki vanhat ja pehmeät kalusteet, jotka voivat imeä kosteutta voivat olla otollisia homeen kasvulle. Hajua voi olla vaikea poistaa huonekaluista ja pehmeistä materiaaleista, koska haju tulee usein syvältä rakenteista ja tätä on vaikea saada pois pesemällä tai siivoamalla.

Mitä tehdä vanhalle haisevalle matolle tai sohvalle? Pitäisikö vaan heittää nämä huonekalut pois hajusta eroon pääsemiseksi? Entä jos et halua luopua näistä kalusteista, mitäs sitten?

Onneksi nykyään löytyy mahtava ratkaisu vanhan talon hajun poistamiseksi!

Otsonigeneraattorin avulla voit saada pois kaikki epämiellyttävät hajut, jotka johtuvat homeesta, kosteudesta, viruksista, sienestä tai bakteereista. Sopiva valinta taloihin on OZ10K PRO -otsonigeneraattori, joka tuottaa otsonia, joka hajottaa haisevat molekyylit poistaen vanhojen talojen ominaishajut.

Mikä otsonigeneraattori sitten on?

Otsonigeneraattori on kompakti laite, joka saa happiatomit törmäämään elektronien kanssa. Prosessi tapahtuu korkealla jännitteellä ja näiden törmäysten yhteydessä muodostuu otsonia. Kehittyvä otsonikaasu reagoi pahaa hajua aiheuttavien hiukkasten ja molekyylien kanssa ja neutraloi ne siten, että pahaa hajua aiheuttavat bakteerit, virukset ja sienet häviävät.